Geboren in 1967 in het westen van het land maar opgegroeid op het platteland van de provincie Groningen, is tijdens de studie aan de HTS in Groningen de interesse voor architectuur ontstaan. Na de afronding van de studie bouwkunde werd dan ook logischerwijs de keuze gemaakt voor een vervolgstudie aan de Technische Universiteit te Delft. Hier werd naast de eerder opgedane technische kennis, een grote basis gelegd voor de nieuwsgierigheid naar en kennis van architectuur. Uitwisselingen tijdens de studie naar Londen (GB) en Bordeaux (F) leidden uiteindelijk naar het afstudeerproject voor een modern wijnchâteau in de regio van Bordeaux in het jaar 1995.

De combinatie van de twee bouwkundige studies en de fundering in de Groningse klei zetten de basis voor elke architectonisch opgave. Enkele constanten keren hierbij steeds terug: de waarde van functionaliteit, contextualisme, de invloed van de omgeving, de zoektocht naar evenwicht in de relatie tussen interieur en exterieur en de afwezigheid van voor omlijnde ideeën moeten gezamenlijk lijden tot een visuele helderheid en resulteren in ontwerpen en architectuur die verbazing wekken door soberheid, intimiteit en elegantie.

Architectuur is geen middel om jezelf zichtbaar te maken of te manifesteren maar meer een plek van aanwezig zijn in onzichtbaarheid of afwezigheid. Architectuur ontstaat als een logische reactie op een bepaalde traditie en cultuur waarbij bepalende factoren reageren op locatie, klimaat en programma.

profielfoto