Geen ontwerpopgave is hetzelfde, en het eerste antwoord hoeft niet het beste te zijn. Het zoeken naar de beste oplossing vraagt om overleg en onderzoek. Elk ontwerp ontstaat vanuit verschillende invloeden. Voor iedere ontwerpopgave wordt een specifieke oplossing aangedragen. Invloeden vanuit sociale- en bebouwde omgeving, de historie evenals de financiële opgave die de opdracht kenmerkt, worden geanalyseerd in het interactief ontwerpproces.

De ontwerpvraag wordt beantwoord door de onderlinge verbondenheid en de wijze waarop ze elkaar beïnvloeden. In de interactie van deze aspecten ligt de verrassing van het ontwerp verscholen.

Elke opgave wordt met menselijke enthousiasme ontwikkeld tot een realiseerbaar ontwerp; bruikbaar, groot, mooi of kleine objecten. Objecten die nieuw leven scheppen. Aan elk ontwerp wordt een verlangen toegevoegd om de wijze waarop ze zijn ontstaan opnieuw te beleven.

Door te denken vanuit de opgave kan van elke opgave iets goeds en moois gemaakt worden, ongeacht grootte, wens en budget. Een ontwerp voor eenieders PERSONAL ENVIRONMENT